Malatya'da
4 yıl önce 60 dönüm alanda sebze ekimine başlayan iki girişimci işadamı,
hedeflerini büyütüp 315 dönüme çıkartarak, günlük hal binasına 20 ton sebze
veriyorlar.
(İHA)Malatya'da 4 yıl önce 60 dönüm alanda sebze ekimine
başlayan iki girişimci işadamı, hedeflerini büyütüp 315 dönüme çıkartarak,
günlük hal binasına 20 ton sebze veriyorlar. İşletme, vatandaşlara tarlada da
satışa başlayarak, isteyenlere dalından taze taze kopartarak sebze verecek.
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Zeynal Abidin türbesi ve
İskele yolu üzerinde bulunan Erfa Tarım İşletmesi, bölgenin en büyük sebze
üretim sahasına sahip olarak alternatif iş sahası açtı. 4 yıl önce 60 dönüm
alanda salatalık, biber çeşitleri, domates, patlıcan, kavun, karpuz ve yeşillik
çeşitleriyle başlayan Ramazan Pekşen ve Fahrettin Akbay ortaklığındaki Erfa
Tarım, bu yıl 315 dönümlük alanda bölgenin en büyük sebze üretimi alanında
üretim yapmaya başladı.
"Battalgazi ilçesinde sebze üretimi yapıyor,
sebzenin her çeşidini üretiyoruz" diyen Ramazan Pekşen, "Kendi yerli
üretimimiz, sağlıklı ve rahatça tüketip gönül rahatlığıyla yiyoruz. Pazarlama
sorunumuz yok. Kalite konusunda uygulayabildiğimiz kadarını, Türkiye
şartlarında yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Şu anda 315 dönümde üretim
yapıyoruz. Üretime 60 dönümle başlamıştık. Kayısıya alternatif olmasa bile
ekonomik olarak iyi bir yatırım. Bu sektörde eksiksiz yatırım yapanlar mutlaka
kazanır. Tarımda sadece toprak ve su yoktur. Her şeyi zamanında ve yerinde
yapmanız gerekiyor" dedi.
Üretim sahasında satış stantı açtıklarını söyleyen
Pekşen, "Üretim sahasına gelenlere neyi arzu ederlerse o sebzeyi
rahatlıkla dalından kopararak vereceğiz. Şu anda önemli bir müşteri kitlemiz
direkt üretim alanına gelerek dalından sebzeyi alıyor. Yerimiz Malatya'ya 15,
Battalgazi'ye 5 kilometre uzaklıktadır. Arzu edenlere üretim alanımızı
gezdiririz. Sebzeyi de dalından kopartarak taze taze poşetine koyarız.
Sulamamız tamamen temiz su ile yapılmaktadır. Burası halka açıktır. Günlük
olarak ortalama 15-20 ton üretim yapıyoruz. Üretimin tamamı hal binasına
gidiyor" diye konuştu.
Pekşen, dalından koparılarak yenen sebzenin insanları
daha çok tatmin ettiğini ve üretim sahasında sezona göre 40 ile 90 kişiyi
istihdam ettiklerini kaydetti. - Malatya
 

Hiç yorum yok: