» » » » Üçüncü dönem süt destekleme başvuruları başladı



Üçüncü dönem süt destekleme başvuruları başladı. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, yaptığı açıklamada, üçüncü dönem süt destekleme başvurularının başladığını, son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu bildirdi.

Bakanlığın, bir yıl içinde 4 ayda bir sütte dönemsel olarak 3 defa destekleme yaptığını belirten Ay, 2014 yılının birinci döneminde soğuk süte litre başı 6 kuruş, sıcak süte 4 kuruş, ikinci dönemde soğuk süte 5 kuruş, sıcak süte 3 kuruş destekleme yapıldığını söyledi. Bu sene süt fiyatlarının 98 kuruşa çıkarılmasına bağlı ikinci dönem süt desteklemelerinin birincisine göre soğuk sütte 6'dan 5'e sıcak sütte ise 4'ten üçe düşürüldüğünü bilgisini veren Ay, 2014 yılı üçüncü dönem destekleme fiyatının 2015 yılında belli olacağını kaydetti.


Antalya bölgesinde günlük 350 ton süt üretildiğini belirten Ay, bunun 35 tonunun Manavgat'a ait olduğunu söyledi. Günlük Manavgat'a toplanan 35 ton sütün ilçenin doğu ve batı bölgesine kurdukları süt soğutma tanklarıyla 30 tonunun soğutma tankında muhafaza edildiğini aktaran Ay, "Bölgemizde sıcak sütün litresi 98 kuruş, sağıldıktan sonra soğutma tankına taşınan süt 1 lira 0,4 kuruş ve süt sağım üniteli süt ise 1,2 liradan alıcı buluyor. Ülkemizde ve bölgemizdeki süt fiyatları Polonya ve Macaristan'a göre yüksek. Lakin Macaristan ve Polonya'da süt sığırcılığı girdi maliyetleri bizdeki göre yarı yarıya düşük olduğu için Türk besicisinden daha fazla kazanıyorlar. " dedi.



About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.