» » » » Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Arttı



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
Bakanlık, Ramazan ayı boyunca 4 bin 635 gıda denetim elemanıyla 24 saat denetim yapacak. Ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalarına hız veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar,
lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizle sürdürecek. Bu kapsamda, 81 ildeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne de talimat verildi. Tüketicilerin gıda satın alırken dikkat etmesi gereken hususlara da açıklık getiren bakanlık, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni olmayan firmalara ait ürünlerin satın alınmamasını isterken, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.
Diğer taraftan, satın alınan gıdalar ile ilgili ihbar ve şikayetler "174 Alo Gıda Hattı"na ya da en yakın il veya ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabilecek. - Ankara
Kaynak: www.haberler.com  -  İhlas Haber Ajansı



About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.