» » » » Karpuz aç karnına ve çekirdekleriyle yenilmeli



Beslenme uzmanı Selma Uçar, Türk toplumunun karpuzu yanlış tükettiğini belirterek, karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karnına ve çekirdekleriyle tüketilmesi gerektiğini belirtti

Yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında bulunan karpuz tezgâhlarda yerini almaya başladı. Beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun doğru tüketildiğinde kanserden koruyucu özelliği dâhil birçok faydasının bulunduğunu kaydetti.

Türk toplumunda karpuzun genelde yemeklerden sonra ve çekirdekleri ayrılarak tüketme alışkanlığının olduğunu vurgulayan Uçar, “Yemekten sonra yenilen karpuz şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açıyor. Karpuz aç karnına, ya da öğün aralarında müstakil olarak çekirdekleriyle tüketilmeli. Bu şekilde tüketildiği takdirde böbreklerden kalbe kadar birçok faydası var.” dedi.

Karpuzun bol miktarda B ve C vitamini içerdiğini, bu sebeple vücuda zindelik ve enerji verdiğini vurgulayan Uçar, ayrıca antioksidan özelliği ile iyi bir kanser koruyucusu olduğunun altını çizdi.

Karpuzun yağ ve kolesterol içermediğini ayrıca iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsakları çalıştırdığını ve bağırsak hareketlerini düzenlediğini ifade eden Uçar, “Karpuz bu özelliği ile bağırsak kanseri türlerinden koruyor. Sindirim sorunu yaşayan kişilere aç karnına bol bol karpuz yemelerini öneriyoruz. Karpuz iyi bir bağırsak çalıştırıcı. Ayrıca büyük bir kısmının su olması sebebiyle yazın artan sıvı ihtiyacını gideriyor ve böbrekleri çalıştırarak idrarı düzenliyor.”



About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.