Fırınlara Yeni Nesil
Ekmek Denetimi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını yeniden düzenleyen yasanın
yürürlüğe girmesiyle birlikte fırınlara denetimlerini artırdı.
İl
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek
oranını yeniden düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte fırınlara
denetimlerini artırdı.
Sofraların
vazgeçilmezi olan ekmek, 1 Temmuz'dan itibaren daha az tuzlu ve daha bol
kepekli olarak, hijyenik şartlarda satılmaya başlandı. İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürlüğü, ekmek üreticilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği yeni
düzenlemeler konulu bilgilendirme toplantısının ardından fırın denetimlerini de
yoğunlaştırdı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol elemanlarınca
yapılan denetimlerde fırınlardan normal ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği
ve diğer ekmek çeşitlerinden numuneler alındı. Numunelerin ekmek tebliğine
uygunluğu araştırılmak üzere Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü
Laboratuarında gramaj, yabancı madde, rutubet, kül ve tuz oranları yönünden
analize tabi tutuldu. Denetimlerde ayrıca, üretim ve taşıma araçları ile satış
noktalarının hijyen şartlarına uygunluğu ve İşletme Kayıt Belgesi konuları da
incelendi.
Denetimler
İl ve İçle merkezlerinde edeceğini belirten yetkililer, tebliğe aykırı üretim
yapanlara 11 bin 875 TL idari para cezası uygulanacağını ifade etti.
                                                                             
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
 

Hiç yorum yok: