» » » » Fırınlarda Yeni Denetim



Fırınlara Yeni Nesil Ekmek Denetimi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını yeniden düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte fırınlara denetimlerini artırdı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını yeniden düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte fırınlara denetimlerini artırdı.
Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek, 1 Temmuz'dan itibaren daha az tuzlu ve daha bol kepekli olarak, hijyenik şartlarda satılmaya başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmek üreticilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği yeni düzenlemeler konulu bilgilendirme toplantısının ardından fırın denetimlerini de yoğunlaştırdı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol elemanlarınca yapılan denetimlerde fırınlardan normal ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği ve diğer ekmek çeşitlerinden numuneler alındı. Numunelerin ekmek tebliğine uygunluğu araştırılmak üzere Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Laboratuarında gramaj, yabancı madde, rutubet, kül ve tuz oranları yönünden analize tabi tutuldu. Denetimlerde ayrıca, üretim ve taşıma araçları ile satış noktalarının hijyen şartlarına uygunluğu ve İşletme Kayıt Belgesi konuları da incelendi.
Denetimler İl ve İçle merkezlerinde edeceğini belirten yetkililer, tebliğe aykırı üretim yapanlara 11 bin 875 TL idari para cezası uygulanacağını ifade etti.
                                                                              Kaynak: İhlas Haber Ajansı

About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.