Siirt Fırıncılar Odası Başkanlığı üyelerine yeni ekmek tebliği konusunda eğitim verdi.
Şehir merkezinde bulunan bir çay evinde düzenlenen eğitimde oda üyeleri, 4 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” kapsamında, ekmeğin tuz ve kül içeriği, ekmeğin tüketiciye sunumu, hijyen eğitimi konularında bilgilendirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendisleri Hafit Özalp, Ferit Balduz ekmek üretiminde uyulması gereken kurallar hakkında fırıncılara bilgi verildi ve yeni tebliğin getirdiği kuralları anlattı.
Bilgilendirmenin ardından açıklama yapan Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi, il merkezinde 67 fırının faaliyet gösterdiğini söyledi. Elçi, "Fırın ve ekmek fabrikası sahiplerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle yeni tebliğ konusunda bilgilendiriyoruz. Daha sonra bu eğitimlerimizi çalışan personele yönelik olarak devam ettireceğiz" dedi.
 

Hiç yorum yok: