» » » » Ankara'da Enginar Üretimi Ve Satışı Başladı



Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ayaş Uygulama Çiftliği'nde 5 yıldır yapılan çalışmalarla sonuç verdi. Artık Ankara'da da enginar yetiştirilmeye ve satılmaya başlandı.
Akdeniz iklimi sebzelerinden olan enginar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yapılan çalışmalar sonucu İç Anadolu'da tarımı yapılan bitkilerin içine dahil edildi. Ürün verimi yüksek olan enginar ucuz işçiliği ve uygun fiyat pazarlaması ile domatese alternatif bir ürün olma yolunda.

Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Ayaş Uygulama İstasyonunda görevli Ziraat Mühendisi Eda Ayanoğlu, enginarın genellikle Ege bitkisi olarak bilindiğini belirterek, "Son birkaç yıldır ürünü kendi bünyemizde ve birkaç tane örnek çiftçimize verdik. Çok iyi sonuçlar aldığımızı gördük. Enginar çok yıllık bir bitki ve oldukça getirisi yüksek olan bir bitki." diye konuştu. Ayaş ve bölgesinde de bu bitkinin kolaylıkla yetişebildiğini gördüklerini belirtten Eda Ayanoğlu, "Enginarı arz fazlası olan domatese alternatif bir ürün olarak düşünüyoruz. Bu nedenle rakımı 600-700 metre civarında olan her yerde biz bu ürünün üretilmesini tavsiye ediyoruz." dedi.
                                                                                                                                                      
                                                                                        Kaynak:Cihan Haber Ajansı


About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.