Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ayaş Uygulama
Çiftliği'nde 5 yıldır yapılan çalışmalarla sonuç verdi. Artık Ankara'da da
enginar yetiştirilmeye ve satılmaya başlandı.
Akdeniz iklimi sebzelerinden olan enginar, Ankara
Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yapılan çalışmalar sonucu İç Anadolu'da tarımı
yapılan bitkilerin içine dahil edildi. Ürün verimi yüksek olan enginar ucuz
işçiliği ve uygun fiyat pazarlaması ile domatese alternatif bir ürün olma
yolunda.
Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Ayaş Uygulama
İstasyonunda görevli Ziraat Mühendisi Eda Ayanoğlu, enginarın genellikle Ege
bitkisi olarak bilindiğini belirterek, "Son birkaç yıldır ürünü kendi
bünyemizde ve birkaç tane örnek çiftçimize verdik. Çok iyi sonuçlar aldığımızı
gördük. Enginar çok yıllık bir bitki ve oldukça getirisi yüksek olan bir
bitki." diye konuştu. Ayaş ve bölgesinde de bu bitkinin kolaylıkla
yetişebildiğini gördüklerini belirtten Eda Ayanoğlu, "Enginarı arz fazlası
olan domatese alternatif bir ürün olarak düşünüyoruz. Bu nedenle rakımı 600-700
metre civarında olan her yerde biz bu ürünün üretilmesini tavsiye
ediyoruz." dedi.
                                                                                       
Kaynak:Cihan Haber Ajansı
 

Hiç yorum yok: