» » » » “acı” mesaisi başladı

Edirne'nin ünlü yemeği olan tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan acı biber, imece usulüyle kurutulmaya başlandı

Edirne'nin dünyaca ünlü lezzeti tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan acı biber, imece usulüyle kurutulmaya başlandı.
İplere dizilerek gölgede bir ay boyunca kurutulacak biberler, bir yıl boyunca ciğerin yanında garnitür olarak servis edilecek.
Aile efradının ve komşularının yardımıyla önce çürüğünden ayrılan acı biberler, iplere büyük bir özenle dizilerek gölgede kurutuluyor. Bir ayda istenilen kuruluğa gelen acı biberler, depolarda saklanarak, bir yıl boyunca meşhur tava ciğere lezzet ortaklığı yapıyor.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğercilerin Karaağaç'ta yetişen biberi ''en tatlı acı'' olarak adlandırdıklarını ifade ederek, “ciğercilerin en tatlı acıyla imtihanı başladı” dedi.
İmece usulü biber yapan Nefise Çakıcı da oğlunun ciğerci olduğunu, bu nedenle komşularının yardımıyla yaklaşık 3 ton kurutulmuş biber elde ettiklerini söyledi.
Edirne'nin mutfak kültüründe ayrı bir yeri olan tava ciğeri, Edirne'de oturan ve Edirne'ye gelen turistlerin vazgeçemediği bir damak tadı olarak biliniyor.






























tarımtv

About Unknown

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.